Miért jó a babamasszázs?

A babamasszázs kitalálása Vimala McClure nevéhez fűződik. A mozdulatok alapja az  indiai és a svéd masszázs elemeiből áll, mely aztán a jóga és a reflexológia hozzáadásával nyerték el végleges formájukat. De, hogy milyen hatással van ez a babádra? Cikkünkből kiderül!

Rendkívül széleskörű jótékony hatása van, kezdve az izomlazítástól,  légzésstimuláción át, továbbá serkenti a nyirok- és vérkeringést, mely az immunrendszer alakítása szempontjából igen fontos. A pocakon alkalmazott masszázs jelentősen csökkenti a hasfájást, mely a gyerekek nagy részénél jelentkezik. Ami még további pozitívum, hogy az érintés hatására, mely anya és csecsemője között történik, az anyai szervezetben magasabb szinten választódik ki az oxytocin nevű hormon, mely segít az anyatej hatékonyabb kiürülésében. Ezért is fontos, hogy közvetlen test – test kontaktus legyen, a babát masszírozó kézen semmilyen zavaró tényező ne legyen, se gyűrű, se óra, és a baba is lehetőleg mezítelenül vegyen ebben részt.

Az érintéssel egyfajta kötődés kialakulása is történik, ezért fontos, hogy egy adott babát annak hozzátartozója masszírozza.

babamasszazs_3

A babamasszázs biztosítja kisbabád számára a nyugodt alvást, a kiváló emésztést, és nagy mértékben támogatja az immun- és idegrendszere fejlődését.

Az egyik leggyakoribb baba “betegség” a hasfájás. Esténként nem alszanak, és már nagyon korán jelentkezhetnek náluk az allergiás, és asztmás tünetek. Hihetetlen, de Indiában nem ismerik a hasfájós baba fogalmát. És hogy ez minek köszönhető? Ismét a babamasszázs a megfelelő válasz.

Itthon, Magyarországon szerencsére kezd ismertté válni ez a fajta betegség megelőző és immunerősítő technika. Eredeti indiai nőktől lehet el lesni a masszázs fortélyait.

 

0 Shares:
You May Also Like
Elolvasom

Terhességi teszt házilag

Mi a legjobb terhességi teszt házilag? Hogyan végezzünk el terhességi tesztet házilag?Sokan türelmetlenül várjuk, hogy kiderüljön, hogy sikerült-e…
Elolvasom

Baba-mama torna…

Baba-mama torna A baba-mama tornán elsősorban az anyák mozognak. Egy nem megterhelő alakformáló órát kell elképzelnünk. Bizonyos gyakorlatokat…
Legmeghatóbb karácsonyi versek
Elolvasom

Legmeghatóbb karácsonyi versek

Elkészítettük a legmeghatóbb karácsonyi versek gyűjteményét Nektek! A legmeghatóbb karácsonyi versek magyar költők tollaiból, amelyek a lehető legszebb…
Terhesség első jelei
Elolvasom

Terhesség első jelei

Vajon mik a terhesség első jelei? A terhesség első jelei egyértelműen árulkodóak.  De vajon akkor is felismerjük a…
Hány hetes terhes vagyok
Elolvasom

Hány hetes terhes vagyok?

Vajon hány hetes terhes vagyok? A legtöbb kismama erre igen határozottan válaszol, de aztán jobban belegondolva kicsit elbizonytalanodnak…